Podravku napušta još 500 ljudi

Bez autora
Dec 27 2012

Nakon što je Podravku u rujnu kroz program zbrinjavanja napustilo 288 ljudi, kompaniju bi tijekom iduće godine moglo napustiti još barem 500 radnika. I dok su jesenas oni odlazili uz stimulativne otpremnine od 40 do 160 tisuća kuna, prema pisanju Podravskog lista, tijekom 2013. godine to neće biti slučaj i mogu se nadati samo minimalnim otpremninama sukladno zakonu. O daljnjem snižavanju troškova kompanije bilo je riječi na prošlotjednoj sjednici Nadzornog odbora, na kojoj je je usvojen plan za iduću godinu te strategija poslovanja za idućih pet godina. Navodno se razmatra i da Podravka odustane od svega što joj nosi minus - proizvodnja pića, pekarstvo i slično, te da se fokusira na dječju hranu, Vegetu i farmaceutiku.

Podravku napušta još 500 ljudiNakon što je Podravku u rujnu kroz program zbrinjavanja napustilo 288 ljudi, kompaniju bi tijekom iduće godine moglo napustiti još barem 500 radnika.

I dok su jesenas oni odlazili uz stimulativne otpremnine od 40 do 160 tisuća kuna, prema pisanju Podravskog lista, tijekom 2013. godine to neće biti slučaj i mogu se nadati samo minimalnim otpremninama sukladno zakonu.

O daljnjem snižavanju troškova kompanije bilo je riječi na prošlotjednoj sjednici Nadzornog odbora, na kojoj je je usvojen plan za iduću godinu te strategija poslovanja za idućih pet godina. Navodno se razmatra i da Podravka odustane od svega što joj nosi minus - proizvodnja pića, pekarstvo i slično, te da se fokusira na dječju hranu, Vegetu i farmaceutiku.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik